Al meer dan 15 jaar actief in omgeving Venlo

Praktijk

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg.

Persoonlijk afgestemd

Onze opleidingen bestaan uit zowel spoedcursussen alsook reguliere opleidingen en dit allemaal persoonlijk afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de kandidaat.

Aantal rijlessen

Het te volgen aantal lessen is afhankelijk van je aanleg en verkeersinzicht. Uiteraard zijn wij volledig aangepast aan het rijexamen “nieuwe stijl”, dus inclusief navigatie-systeem. Bovendien beschikken de leswagens over een dashcam. Praktijk situaties worden zo altijd vastgelegd en kunnen besproken worden.

Rijlessen

De lessen duren 60 minuten en afhankelijk van waar je woont, word je door de instructeur opgehaald en teruggebracht.

Een rijles kan tot 48 uur van te voren vrijblijvend worden afgezegd.

Leskaart

Wanneer je je hebt aangemeld voor de praktijkcursus, krijg je van ons een leskaart. Bij elke les wordt aangegeven welke punten nog aandacht verdienen en wordt er ook een afspraak gemaakt voor de volgende les.

Schakel of automaat

Bij onze rijschool kun je niet alleen terecht voor rijlessen in een schakelauto, wij geven indien gewenst ook rijles in een automaat.

Opfrislessen

Ook zijn er herhalingslessen mogelijk voor mensen die al langere tijd niet meer gereden hebben.

Tussentijdse toets

Het slagingspercentage van onze rijschool ligt ver boven het landelijk gemiddelde. Dit is omdat wij onze leerlingen aanraden om een tussentijdse toets te doen.

ADHD, Autisme en Rijangst

Naast het geven van reguliere rijlessen zijn wij ook gespecialiseerd in het geven van lessen aan mensen met een beperking waaronder ADHD, Autisme en Rijangst.

Tussentijdse toets

Door het afleggen van een TTT, krijg je een goed beeld van hoever je bent met je opleiding.

Tussentijdse toets

De TTT verloopt als een echt examen en wordt ook afgenomen door een examinator van het CBR. Tijdens je toets moet je ook enkele bijzondere verrichtingen uitvoeren, als deze met een voldoende worden beoordeeld dan krijg je hiervoor vrijstelling tijdens je examen.

– Om een toets te mogen afleggen moet je in het bezit zijn van een geldig theorie certificaat.
– Zorg er voor dat je in ieder geval een geldig legitimatiebewijs bij je hebt.

Beoordeling van de tussentijdse toets

Aan het einde van de TTT wordt de rit samen met jou en je rijinstructeur doorgenomen aan de hand van een zelfreflectie formulier dat je voorafgaand aan de toets hebt ingevuld. Er wordt besproken wat er allemaal goed gaat en aan welke puntjes eventueel nog gewerkt moet worden.

Waarom de tussentijdse toets?

Een ander groot voordeel van een TTT is dat je weet hoe je er voorstaat en dat je weet hoe een examen verloopt. Je zult dan ook ervaren dat de “horror” verhalen van anderen vaak uit de duim gezogen zijn. Doordat je het al een keer ervaren hebt zal je ook minder zenuwachtig zijn.